Aleksandar Djaja
TV SERIJA „ZOOTEKA“
 

Televizijska serija „Zooteka“, autora i scenariste Aleksandra Đaje, reditelja Srboljuba Božinovića i stručnog saradnika inž. Aleksandra Pantelića, s velikim uspehom emitovala se u okviru Školskog programa RTS-a, više od 10 godina! Za to vreme, u periodu od 1989. pa do početka 2000. godine, s potpisima ove trojice autora, premijerno je prikazana i višestruko reprizirana, 101 epizoda ove serije! To praktično znači da su najmlađa televizijska publika, kao i sve generacije zajedno, videle, zavolele i upoznale 101 životinju na planeti Zemlji!

Televizijska serije „Zooteka“ bazira se na jednom širem dramaturškom zahvatu koji ima za cilj, da kroz zabavu i edukaciju, prevashodno najmlađeg televizijskog gledališta, ali i onih starijih – a, posvećujući svaku emisiju po jednoj životinjskoj vrsti – zapravo oslika čitav evolucioni put u razvoju živih organizama na Zemlji. Upravo kako i glasi poznati slogan ove televizijske serije: „Od amebe do čoveka, uvek s vama – Zooteka!“

Autori serije „Zooteka“ nastojali su u potpunosti da odgovore na sve izraženije zahteve najmlađih za upoznavanjem prirode, za razvojem njihove ekološke svesti kao i za jasnim pozicioniranjem živog sveta u njoj. Visok rejting serije, njena velika gledanost i, nadasve, dugovečnost, nema sumnje, najbolja su potvrda da su oni u tome i uspeli. Time je ova serija postala jedna od najpoznatijih programa za decu RTS-a, kao i naše televizije uopšte.

  preuzmi:
   
 
Zooteka plus, epizode 11-15
 
  11-golub grivaš
   
  12-tetreb
   
  13-jarebica
   
  14-divokoza
 
  15-gubar
   
   
  Songovi za Zooteku plus, 06-15
   
   
 

" Od amebe do čoveka,
uvek s vama - Zooteka! "

 
tackice

 

 
 
 
 
Biografija
Pozoriste
Televizija
Esejistika
Galerija
Kontakt